Och likväl rör hon sig:

en utställning av Carina Rahm och Malin Pettersson Öberg

I Slakthusateljeernas projektrum visas utställningen Och likväl rör hon sig av Carina Rahm och Malin Pettersson Öberg. Här möter Carina Rahms målningar och studier av barn och natur Malin Pettersson Öbergs månlandskap. Ett gemensamt tema i utställningen är utforskandet av mänsklig psykologi i relation till natur, biologi och vetenskap. Hur speglar det lilla barnet, som steg för steg växer upp till en självständig individ, oss föräldrar? Vad gör föräldraskapets oro med oss som människor och hur formas vår gemensamma strävan mot en bättre värld?

Om Pettersson Öbergs tysta månlandskap bjuder in till begrundan av rymdens vidder och människans teknologiska framsteg – såväl som misstag – förankrar oss Rahms mörka skogar och kärr i jorden och den mänskliga (och ibland skrämmande) naturen. Utforskandet av gränser mellan ljus och mörker, tro och vetande, rörelse och stillhet är centrala i utställningen.

Titeln är hämtad från vetenskapsmannen och stjärnskådaren Galileo Galilei, som under tidigt 1600-tal trotsade den katolska kyrkan i Rom med sitt uttalande om att jorden trots allt rör sig runt solen och således inte är universums medelpunkt.

Slakthusateljeérnas projektrum
Bolidenvägen 22, Johanneshov
(ingång från baksidan)
T-bana / Tvärbana: Globen

Öppettider: Vernissage tisdag 31 oktober kl 16-20
Därefter: onsdag 16-19, lördag-söndag 13-16
(eller enligt överenskommelse: carirahm@gmail.com)